
مراقبت بعد از پیرسینگ گوش: بعد از سوراخ کردن گوش چه کارهایی انجام دهیم؟
0 commentsسوراخ کردن گوش محبوب ترین روش برای زینت بدن در کشورهای مختلف از جمله ایران است. طوری که برخی خانواده ها طبق رسوم، قبل از یک سالگی گوش فرزندشان را سوراخ می کنند. برای اینکه پیرسینگ گوش کمترین عوارض را برایتان داشته باشد، باید حتما نکات مراقبت پیرسینگ گوش را رعایت کنید.
در این مطلب مهم ترین راهکارهای مراقبتی بعد از انجام پیرسینگ گوش را توضیح می دهیم. با رعایت این راهکارها بعد از پیرسینگ کردن با مشکلاتی مثل واکنش آلرژیک، درد گوش، عفونت و سایر عوارض مواجه نخواهید شد.
نکات اولیه درباره پیرسینگ گوش
پیرسینگ گوش به عمل سوراخ کردن گوش برای قرار دادن گوشواره گفته می شود. این عمل یکی از رایج ترین انواع پیرسینگ در جهان است. انواع پیرسینگ گوش عبارتند از:
- پیرسینگ لاله گوش: سوراخ کردن قسمت نرم و پایین گوش (این قسمت معمولاً اولین پیرسینگی است که افراد انجام می دهند.)
- پیرسینگ کانچ: سوراخ کردن قسمت گوش در بالای لاله
- پیرسینگ تروگوس: سوراخ کردن قسمت گوش نزدیک به ورودی کانال گوش
- پیرسینگ هلیکس: سوراخ کردن قسمت بالایی گوش (غضروف)
اینکه کدام یک از نواحی گوش را پیرسینگ کنید به سلیقه خودتان بستگی دارد. اما برای جلوگیری از حساسیت و بیماری، باید نکات بهداشتی و مراقبتی را حین انجام پیرسینگ و بعد از اتمام فرایند پیرسینگ، رعایت کنید.
سوراخ کردن گوش به چند روش مختلف انجام می شود. تفنگ گوش سوراخ کن پرکاربردترین ابزار اجرای پیرسینگ گوش است. تفنگ گوش سوراخ کن در یک لحظه سوراخی در گوش ایجاد کرده و میخ گوشواره را درون سوراخ قرار می دهد. علاوه بر این برخی افراد گوش را با استفاده از سوزن استریل سوراخ می کنند که روش سنتی تری نسبت به سوراخ کردن گوش با تفنگ گوش سوراخ کن است.

وقتی گوش سوراخ می شود، بدن با توجه به طبیعت خودش سعی دارد تا محل سوراخ شدگی (یا اصطلاحا زخم) را درمان کند. به همین دلیل اگر بلافاصله بعد از پیرسینگ گوش، از گوشواره استفاده نشود، امکان بسته شدن سوراخ گوش وجود دارد. اگر به هر دلیلی گوشواره استفاده نکنید و سوراخ گوش بسته شود، برای پیرسینگ مجدد حداقل ۳ ماه باید صبر کنید تا زخم گوش کاملا بهبود پیدا کند و مجددا برای سوراخ نمودن گوش اقدام کنید.
پیرسینگ گوش محدودیت سنی ندارد؛ اما بهتر است گوش نوزاد تازه متولد را سوراخ نکنید. اگر علاقمند هستید که هرچه زودتر به فرزند دلبندتان گوشواره بپوشانید، این کار را تا ۶ ماهگی یا زمان اتمام واکسن های نوزاد به تعویق بیندازید. افراد زیر ۱۶ سال برای پیرسینگ باید همراه والدینشان مراجعه کنند و انجام این خدمات برای افراد زیر ۱۶ سال بدون رضایت والدین غیرقانونی است. در صورتی که باردار هستید یا دوره شیردهی را می گذرانید و یا بیماری قلبی، نقص سیستم ایمنی، هموفیلی، مشکل حاد پوستی و یا دیابت دارید، توصیه ما این است که عمل پیرسینگ را در گوش یا سایر نواحی بدنتان انجام ندهید.
مراقبت های بعد از پیرسینگ گوش کدامند؟
مراقبت های بعد از پیرسینگ گوش بسیار مهم هستند تا از بروز عفونت و سایر مشکلات جلوگیری شود. در اینجا نکات کلیدی برای مراقبت از گوش های پیرسینگ شده آورده شده است:
تمیز نگه داشتن محل پیرسینگ
برای جلوگیری از عفونت، باید محل زخم همیشه تمیز باشد. محل پیرسینگ را با آب و صابون ملایم شستشو دهید. همچنین می توانید از محلول نمکی (ترکیب نمک و آب) برای شستشو استفاده کنید. به هیچ وجه در روزهای اول سوراخ کردن گوش از شوینده های قوی و الکل برای شستشوی محل زخم استفاده نکنید. برای تمیز کردن گوش دستمال ضخیمی را در محلولتان فرو کنید و گوش را با دقت با دستمال تمیز نمایید. این فرایند را روزی دو بار به مدت ۱۰-۷ روز تکرار کنید.
ده روز اول بعد از سوراخ کردن گوش، از مالیدن روغن به گوش خودداری کنید؛ این کار ممکن است باعث بروز عفونت در گوش تان شود. در صورتی که دکتر بعد از پیرسینگ گوش دارو یا پمادی به شما تجویز کرده است، طبق دستور دکتر آن را مصرف کنید.
بهتر است تا ۴۸ ساعت بعد از پیرسینگ زدن حمام نروید. بعد از گذشت این مدت، حمام رفتن مانعی ندارد؛ اما سعی کنید شوینده های بهداشتی مو و بدن با گوشتان تماس زیادی نداشته باشند.
استفاده از گوشواره مناسب
انتخاب گوشواره مناسب بعد از سوراخ کردن گوش، مساله بسیار مهمی است. گوش شما بعد از پیرسینگ به خودی خود حساس است. حالا تصور کنید که گوشواره ای با آلیاژ حساسیت زا به گوشتان متصل باشد؛ به احتمال زیاد گوشتان عفونت کرده یا حساسیت نشان می دهد. نیکل، استیل یا حتی نقره در برخی افراد حساسیت ایجاد می کنند. در بین فلزات مختلف طلا کم ترین میزان واکنش آلرژیک را دارد.
بهترین گوشواره ای که می توانید بعد از پیرسینگ استفاده کنید، گوشواره میخی طلا است. برای خرید گوشواره طلا میخی یا هر گوشواره دیگری می توانید به وب سایت ما مراجعه کنید. ما در الی گلد گالری فرصتی برای خرید آنلاین انواع طلا فراهم کرده ایم. شما باید گوشواره میخی را همراه پشت گوشواره طلا تهیه کنید. سبک بودن گوشواره میخی این محصول را برای استفاده پس از پیرسینگ گوش مناسب کرده است. همچنین به دلیل سبک بودن گوشواره میخی، نرمه گوش شما به سمت پایین کشیده نمی شود.

گوشواره و پشت گوشواره طلا الی گلد گالری با طلای ۱۸ عیار تهیه شده اند. عیار طلا در حساسیت زا بودن یا نبودن طلا اهمیت زیادی دارد. طلاهای عیار پایین مثل طلای ۱۴ عیار، ۱۰ عیار و… درصد آلیاژ زیادی دارند و احتمال ایجاد حساسیت در آن ها زیاد است. بهتر است تا دو ماه گوشواره میخی بر روی گوشتان بماند تا زخمتان بهبود پیدا کند. بعد از آن می توانید هر گوشواره باکیفیت دیگری را بپوشید. برای مشاهده مدل های گوشواره طلا زنانه و گوشواره طلا بچگانه بر روی لینک ها کلیک کنید. ما در الی گلد گالری مجموعه متنوع و جذابی از انواع گوشواره های طلا ارائه داده ایم.

توجه به علائم عفونت گوش
وقتی سوراخ یا زخمی بر روی بدن انسان ایجاد شود، امکان ورود باکتری یا میکروب به بدن افزایش می یابد. درد یا خارش گوش، قرمزی، ورم، احساس گرمای شدید در محل زخم گوش، تب یا ترشح غیرعادی، از علائم عفونت گوش بعد از پیرسینگ می باشند. پیرسینگ در محیط غیربهداشتی و با ابزارهای آلوده، لمس کردن گوش با دست کثیف، استفاده از بالشت آلوده، تمیز نکردن روزانه محل زخم و عوامل مشابه دیگر، احتمال عفونت گوش را افزایش می دهند.
گاهی اوقات عفونت خفیف بوده و با درمان خانگی بهبود پیدا می کند. اما گاهی اوقات عفونت شدید شده و باید اقدام پزشکی صورت بگیرد. عفونت گوش در پیرسینگ هایی که در نواحی غضروفی انجام می شود معمولا شدیدتر است. معمولا پزشک برای درمان عفونت از آنتی بیوتیک های موضعی یا خوراکی استفاده می کند. عفونت های شدید ممکن است حتی نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند. به هیچ وجه آنتی بیوتیک و سایر داروها را بدون تجویز پزشک مصرف نکنید. این داروها اگر به درستی و با دوز مناسب مصرف نشوند، دوره بهبودی زخم تان را طولانی تر می کنند.
در صورتی که عفونت خیلی خفیف بود، با چند روش در منزل می توانید آن را کنترل کنید. استفاده از کمپرس گرم، شستشو محل زخم با آب و نمک، استفاده از روغن درخت چای، استفاده از عسل و استفاده از آب لیمو راهکارهای خانگی برای رفع عفونت خفیف گوش می باشند.
عدم فعالیت سنگین تا ۴۸ ساعت بعد از پیرسینگ
یکی از نکات مراقبت بعد از پیرسینگ گوش این است که تا ۴۸ ساعت فعالیت های سنگین انجام ندهید. از شنا در استخر و دریا خودداری کنید و تا حد امکان در محیطی که بخار آب زیادی دارد (مثل حمام) قرار نگیرید.
از خوابیدن بر روی گوش سوراخ شده در روزهای اول خودداری کنید تا فشاری به زخم وارد نشود. در روزهای اول بعد از پیرسینگ گوش، از روبالشتی تمیز که دارای بافتی ریز است استفاده کنید تا گوشواره تان در بافت روبالشتی گیر نکند و به گوشتان آسیب بیش تری نرساند.
با رعایت این نکات، می توانید از بروز عفونت و مشکلات دیگر جلوگیری کنید و تجربه ای مثبت از پیرسینگ گوش داشته باشید. معمولاً توصیه می شود که این مراقبت ها را برای حداقل ۶ تا ۸ هفته ادامه دهید، اما بهتر است تا زمانی که گوش ها به طور کامل بهبود یابند، مراقبت ها را ادامه دهید.
مراقبت بعد از پیرسینگ گوش کودکان و نوزادان
- تا حد امکان قبل از ۶ ماهگی و یا تا زمانی که نوزاد تمام واکسن هایش را دریافت نکرده، گوشش را پیرسینگ نکنید. بعد از ۶ ماهگی می توانید تحت نظر پزشک و با رعایت نکات کامل بهداشتی، گوش کودک را پیرسینگ کنید.
- از سوراخ کردن گوش به روش های سنتی و در منزل جدا خودداری کنید.
- روزانه چند بار گوش نوزاد (کودک) را بررسی کنید تا در صورت بروز عفونت، در اسرع وقت برای درمان اقدام کنید.
- برای نوزاد و کودک فقط از گوشواره میخی جنس طلا استفاده کنید تا از واکنش های آلرژیک احتمالی جلوگیری شود.
- در صورتی که علائم عفونت گوش را مشاهده کردید، بلافاصله کودک را برای معاینه نزد پزشک ببرید. به هیچ وجه از روش های درمان خانگی برای کودک استفاده نکنید؛ چرا که ممکن است زمان را از دست بدهید و عفونت سریعا پیشرفت کند و به گوش کودک آسیب برساند.
- هنگام شستشوی کودک، گوش هایش را با پلاستیک بپوشانید تا مواد شوینده با محل پیرسینگ برخورد نداشته باشد.
- تا دو ماه به هیچ وجه گوشواره میخی را از گوش نوزاد خارج نکنید. زیرا زخم کودک به سرعت ترمیم شده و در صورت نبود گوشواره، سوراخ گوش پر می شود.
- روزی دو بار گوش کودک را با آب ولرم و دستمال نرم ضدعفونی کنید.
- برای کاهش درد، کودک را به روی گوش (به پهلو) نخوابانید.
- روبالشی کودک را هرروز تعویض کنید تا احتمال ایجاد عفونت به حداقل برسد.