راهنمای کامل وام طلا: (شرایط، مراحل و نکات دریافت وام با طلا)
0 commentsوام طلا از روش های نوین تامین مالی می باشد. در شرایطی که نیاز به نقدینگی دارید، می توانید به کمک پس انداز طلای خود، وام فوری دریافت کنید. دریافت وام طلا فرایند ساده و سریعی داشته و اکثرا نیاز به ضامن هم ندارد. در این مطلب به بررسی جامع شرایط دریافت وام طلا و مراحل دریافت این وام می پردازیم. این مطلب، راهنمای مناسبی برای شناخت تسهیلات طلا می باشد.
وام طلا چیست؟
وام طلا به وامی گفته می شود که در آن، فرد می تواند طلای خود را به عنوان وثیقه به بانک یا مؤسسه مالی ارائه دهد و در مقابل، مبلغی به عنوان وام دریافت کند. این نوع تسهیلات برای افرادی که نیاز به نقدینگی دارند و از طرفی نمی خواهند پس انداز طلای خود را بفروشند، بسیار مناسب است. بنابراین اگر می خواهید برای رفع نیاز مالی طلا بفروشید، بهتر است به جای فروش طلا، آن را وثیقه کرده و از بانک، وام دریافت کنید.
در تسهیلات طلا، شما دارایی طلا (شامل زیورآلات طلا، سکه و شمش) خود را به بانک یا موسسه مالی می سپارید و آن ها با توجه به میزان طلایی که دارید، سقف وام قابل پرداخت را به شما ارائه می دهند. این نوع وام معمولاً به سرعت تأمین می شود و فرآیند آن نسبت به وام های دیگر ساده تر است. بعد از تکمیل بازپرداخت، طلای وثیقه شده به شما بازمی گردد. اما اگر به هردلیلی اصل پول به همراه سود را پرداخت نکنید، وثیقه توسط بانک یا موسسه ضبط می شود.
نکته: از آنجایی که طلا در بلندمدت روند صعودی دارد، رشد قیمت طلای شما در طول زمان، بیش تر از سودی است که باید به بانک بپردازید.
تسهیلات طلا برای چه کسانی مناسب است؟
دریافت وام طلا به این دسته افراد توصیه می شود:
- افرادی که ضامن معتبر ندارند.
- افرادی که سرمایه گذاری در طلا را دوست دارند و همیشه با پس اندازشان طلا می خرند.
- افرادی که نیاز فوری به وام دارند و تسهیلات دیگر شامل حالشان نمی شود.
- افرادی که برای بازه زمانی کوتاه مدتی نیاز به پول دارند.
- افرادی که امکان ارائه چک ندارند.
اگر جزو افرادی هستید که به دلیل مشکلات مالی، امکان بازپرداخت تسهیلات را ندارید، به هیچ وجه سراغ وام طلا نروید. زیرا در صورت عدم پرداخت اقساط و بعد از گذشت بازه زمانی تعیین شده، بانک طلای شما را ضبط می کند و طلا به مالکیت بانک درمی آید.
برای دریافت وام طلا چه شرایطی نیاز است؟
برای دریافت وام طلا، شرایطی لازم است که متقاضیان باید به آن توجه کنند:
- نوع طلا: طلایی که به عنوان وثیقه ارائه می دهید باید عیار مناسبی داشته باشد. اغلب بانک ها طلای ۱۸ عیار و بیش تر را قبول می کنند و طلای ایتالیایی ۱۴ عیار یا هر نوع طلایی که عیار کمی داشته باشد را نمی پذیرند.
- میزان طلا: معمولاً بانک ها حداقل و حداکثر وزنی برای طلا تعیین می کنند. برای مثال، ممکن است حداقل وزن ۵۰ گرم و حداکثر ۵۰۰ گرم تعیین شود.
- ارزش طلا: قبل از اعطای وام، طلا باید توسط کارشناس بانک ارزیابی شود. مبلغ وام معمولاً ۷۰ تا ۸۰ درصد ارزش واقعی طلا تعیین می شود. بانک ها این میزان را در نظر می گیرند تا ریسک نوسانات قیمت طلا در بازار را کاهش دهند.
- تکمیل مدارک مورد نیاز: برای دریافت تسهیلات، متقاضیان باید مدارک خود از جمله کارت ملی، شناسنامه و سند مالکیت طلا را به بانک ارائه دهند. بانک ها به عنوان سند مالکیت، از مشتری فاکتور خرید طلا می خواهند.
کدام بانک ها وام طلا اعطا می کنند؟
اگرچه بانک ها مبلغ زیادی را در ازای طلا به مشتریان پرداخت نمی کنند، ولی عدم نیاز به ضامن، باعث می شود مردم نسبت به دریافت این وام ترغیب شوند. در بازه های زمانی مختلف، بانک ها تسهیلات خاصی ارائه می دهند. اگر قصد دریافت تسهیلات طلا را دارید، باید مطمئن شوید که در حال حاضر، بانک مدنظرتان این وام را ارائه می دهد.
از جمله بانک های ارائه دهنده تسهیلات طلا می توان به بانک ملت، بانک ملی، بانک رسالت، بانک کارگشایی، بانک آینده، بانک صادرات، بانک اقتصاد نوین، بانک دی، بانک تجارت و برخی موسسات اعتباری خصوصی اشاره کرد. موسسات اعتباری معمولا وام بیش تری نسبت به بانک ها پرداخت می کنند. اما در انتخاب موسسات باید حتما از معتبر بودن موسسه مطمئن شوید.
شرایط اعطای وام در بانک های مختلف تا حدودی فرق دارد؛ برای مثال مبلغ تسهیلات طلا در بانک ملت با بانک رسالت فرق دارد. قبل از دریافت وام بهتر است شرایط چند بانک را بررسی کنید تا بهترین بانک برای دریافت وام طلا را بیابید.
مراحل دریافت وام طلا
- انتخاب بانک یا مؤسسه مالی: ابتدا باید بانک ها و مؤسسات مالی مختلف را بررسی کرده و شرایط و نرخ های آن ها را مقایسه کنید.
- مشاوره با کارشناس: پس از انتخاب بانک، به شعبه مراجعه کرده و با کارشناس مربوطه مشورت کنید. این کار به شما کمک می کند تا از جزئیات شرایط و مراحل بیشتر آگاه شوید.
- ارائه مدارک و تکمیل فرم: پس از مشاوره، فرم های مربوط به درخواست وام را تکمیل کرده و مدارک لازم را ارائه دهید.
- ارزیابی طلا و تعیین مبلغ وام: طلا باید توسط کارشناس بانک ارزیابی شود. این ارزیابی معمولاً شامل چک کردن عیار، وزن و ارزش بازار طلا است.
- امضای قرارداد و دریافت وام: پس از تأیید ارزیابی و تعیین مبلغ وام، قرارداد وام به شما ارائه می شود که باید آن را مطالعه و امضا کنید.
- دریافت مبلغ وام: پس از امضای قرارداد و انجام مراحل اداری، مبلغ وام به حساب شما واریز می شود.
مزایا و معایب وام طلا
محدودیت های تسهیلات طلا | مزایای تسهیلات طلا |
مصادره شدن طلا در صورت عدم پرداخت اقساط | دسترسی سریع به نقدینگی |
وجود سقف پرداخت تسهیلات | عدم نیاز به ضامن |
نرخ سود متوسط یا زیاد | شرایط ساده دریافت وام |
بازه زمانی میان مدت یا کوتاه مدت برای بازپرداخت وام | رفع نیاز مالی بدون نیاز به فروش طلا |
امکان کلاهبرداری در صورت عدم توجه به اعتبار وام دهنده | امنیت طلا در بانک |
کم بودن میزان وام نسبت به قیمت طلای وثیقه گذاری شده | مسیر ساده اخذ وام |
سوالات متداول:
از چه بانک هایی می توان وام طلا دریافت کرد؟
بانک های زیادی از جمله بانک ملت، ملی، رسالت، کارگشایی و… تسهیلات طلا ارائه می دهند.
وام طلا نیاز به چند ضامن دارد؟
اکثر بانک ها، وام طلا را بدون ضامن ارائه می دهند و در واقع طلای شما، ضامن وامتان است. در صورت عدم بازپرداخت، طلا به مالکیت بانک درمی آید.
نرخ سود تسهیلات طلا چقدر است؟
نرخ سود بانک ها در تسهیلات طلا متفاوت است. نرخ سود این وام بین ۱۱ درصد تا ۲۴ درصد درنظر گرفته می شود. قبل از اقدام، حتماً نرخ سود و شرایط بازپرداخت وام را بررسی کنید.
بازپرداخت وام طلا چه مدت است؟
دوره بازپرداخت تسهیلات طلا، در بانک های مختلف فرق دارد. بانک ها بازه زمانی بین ۶ ماه تا ۱۸ ماه را در نظر می گیرند.
حداقل و حداکثر میزان طلا چقدر است؟
بانک ها حداقل و حداکثر میزان طلا برای دریافت تسهیلات را مشخص می کنند. به طور میانگین، حداقل میزان طلا ۲۰ گرم و حداکثر آن ۵۰۰ گرم است.